25 Şubat 2013 Pazartesi

Engelleri Kaldır Hareketi Kampanyası..







Basın Bülteni
01 Mayıs 2010
Farkına varmanın zamanı
gelmedi mi?
Engelleri Kaldır Hareketi, yeni kampanyası ile “ENGELLENEN İŞSİZLERE” yönelik toplumda bir uyanış sağlamayı amaçlamaktadır. 1 Mayıs 2010 tarihinde hayat bulacak olan uzun ve zorlu geçecek farkındalık dönemi kapsamındaki nihai hedef ise, 7 milyon
işsiz kesim ile işveren kurum ve kuruluşların bir araya gelmesi ve yoluna birlikte devam edebilmesidir.

Her bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik, toplumdaki engelleri kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi; ikinci farkındalık kampanyası ile bu kez, Türkiye’deki “İŞSİZLİK” sorunuyla mücadele etmesi engellenen 8,5 milyon kişinin, etkisi altında olduğu bir başka gerçeği gündeme getiriyor.
Kampanyanın ilk ayağında öncelikli olarak hedeflenen farkındalığa katkı sağlaması amacıyla çekilen 28 sanatçının yer aldığı “İŞSİZLİK” temalı reklam filmi, 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren kamuoyu ile paylaşılacaktır. Birçok ana akım ve tematik kanalda yayınlanacak olan farkındalık reklam filmiyle öncelikle toplumda ve beraberinde işveren kesimindeki önyargıların zamanla kırılması hayata geçirilecektir.
Türkiye’de sayıları 7 milyonu bulan “ENGELLENEN İŞSİZLER”İN toplumsal yaşamda aktif bireyler olarak yerlerini alabilmesinin önündeki engelleri toplumsal dayanışma yoluyla aşabilmek yegâna amaçtır. Bu doğrultuda, kampanyanın bir sonraki durağında iş nüfusunda görmezden ve duymazdan gelinen işsizler ile işveren kurum ve kuruluşlar, engellerikaldir.com web sitesi üzerinde bir araya gelebilme imkânı bulabilecektir.
İşveren kesimde oluşturulması hedeflenen özveri ve duyarlılık neticesinde ise, engelli bireyler seslerini duyurup varlıklarını hissettirebilmesi, işveren kesim ise gerek yasaların öngördüğü şekilde gerekse de kendi özgür iradesi ile engelli bireylerin istihdamı konusunda geri adım atmaması mümkün kılınabilecektir.
Engelleri Kaldır Hareketi’nin, “Kalbini engelleme, engelleri kaldır” sloganı ile işveren kurum ve kuruşların bütünleşme süreci 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren başlamış bulunmaktadır.  


Kampanya detayları : http://www.engellerikaldir.com

Ajans: McCann Erickson & Elmalma Marka İletişim Hizmetleri

Halkla İlişkiler: Elmalma Marka İletişim Hizmetleri

Prodüksiyon: Taxi Filmworks

Ses: Levent İntepe

Işık ve Plato Film sokağı

Kamera ve Post Prod :İMAJ

Yönetmen: Fırat Mançuyan

Görüntü Yönetmeni: Meryem Yavuz

Kamera ekipman desteği: Orion

Saç Makyaj: Ahmet Yıldırım

Set: Set Pozitif

Kurgu: Çiçek Kahraman

Yer alan sanatçılarımız:

Ahmet Mümtaz Taylan

Ali Poyrazoğlu

Ali Sunal

Aslıgül Atasagun

Ayçin İnci

AyşenurYazıcı

Barış Falay

Bengü

Bora Cengiz

Burcu Kara
Bülent Şakrak
Doğa Rutkay
Ebru Akel
Emre Altuğ
Erdem Yener
Hayko Cepkin
Lale Mansur
Mert Fırat
Mustafa Üstündağ
Müşfik Kenter
Özge Uzun
Pit10
Saba Tümer
Taner Birsel
Tülin Özen
Yetkin Dikinciler


Bilgi için: Engelleri Kaldır Hareketi
Rodin Alper Bingöl / rodin@engellerikaldir.com

Tel:(0216) 456 88 38 – Cep:+90 (530) 5190923

http://www.elmalma.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder